Oirschotseweg 90
5684 NL Best
Nederland

Oirschotseweg 90
5684 NL Best
Nederland

Van der Velden Footwear    
english
T. +31 499-371220
Oirschotseweg 90
5684 NL Best
Nederland

Over ons

1921, het oprichtingsjaar van klompenfabriek 'Gebr. Van der Velden'  in het Brabantse Best. Al snel draait de productie op 'volle toeren' en rollen er jaarlijks meer dan 400.000 paar originele houten klompen van de band. Meer dan 100 werknemers vinden in die tijd emplooi bij de nieuwe fabriek. 

Het succesvolle houten product vraagt om een merknaam en al snel is 'Simson' geboren. Een naam die uitgroeit tot een bekend internationaal merk op de klompenmarkt.

Ondertussen gaan de ontwikkelingen in sneltreinvaart door en eind jaren vijftig introduceert Van der Velden de tweede generatie klompen:  de houten klepper.

1967, de klompenfabriek inmiddels onder leiding van Harrie van der Velden (derde generatie), is het jaar dat de originele houten klompen zich uitbreiden tmet de open lederen Zweedse klompen en gesloten lederen klompschoenen, allemaal onder de merknaam Simson.

Snel daarna breidt het assortiment zich weer uit. De schoenklompen met PU (poly-urethaan) zolen met houden voetbed en diverse soorten veiligheidsschoenklompen. 

In 1970 breidt Van der Velden haar assortiment uit met een collectie sandalen onder de merknaam Ottima. 

Tot op de dag van vandaag produceert en levert Van der Velden nog altijd vanuit Best klompen, klompschoenen en sandalen in binnen en buitenland aan haar klanten onder de naam Van der Velden Footwear BV.

Ons product, klantvriendelijkheid en betrouwbaarheid staan gegarandeerd bij Van der Velden hoog in het vaandel. 

Over ons | ...

© 2024 Van der Velden Footwear | privacyverklaring | Geen verkoop aan particulieren